LUA-Baja U14

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány egyik szakmai törekvése az volt, hogy a vidéken kialakított egyesületi Bozsik tornákon versenyeztetett csapatok ügyesebb, tehetségesebb gyerekei ne csak az U13-as tornákon versenyezzenek, hanem a plusz mérkőzések által a Bács-Kiskun megyei U14-es bajnokságban is játszanak. Illetve azok a gyerekek akik még nem játszanak a megyei U17-es bajnokságokban versenyezni tudjanak, és játéklehetőséghez jussanak. Így tudnak a bátmonostori, bajaszentistváni, vaskúti, és a bácsbokodi  gyerekek az U14-es megyei bajnokságban együtt játszani. Az U14-es bajnokság mérkőzései nagyon jól szolgálják a gyerekek fejlődését, a mérkőzések átmenetet képeznek a gyerekeknek a csökkentet nagypályáról a nagypályás futballba való átálláshoz. Ezeken a mérkőzésen a gyerekek az edzéseken elsajátított megtanult dolgokat  mérkőzéshelyzeteket, játék közben tudják gyakorolni alkalmazni. A mérkőzéseken a játék nagyon változó, gyorsan tudnak a csapatok támadásból védekezésbe,  védekezésből támadásba átmenni, illetve nagyon sok a labdaváltások pillanata. Ezek a változó játékhelyzetek, illetve labdavesztés utáni rögtön visszatámadás amit megkövetelünk a gyerekektől remélhetőleg jól szolgálják a gyerekek folyamatos fejlődését. Mert ezek által  a gyerekeket nem védekezni hanem labdát szerezni, és futballozni tanítjuk meg. Az edzéseken nagyon sok játék és mérkőzéshelyzetet tanulnak és gyakorolnak a gyerekek, amik állandó döntések elé állítják őket. Ezeket a helyzeteket már mérkőzéseken kell jól alkalmazniuk megoldaniuk, folyamatosan jó döntéseket kell hozniuk. A LUA-Baja U14-es csapatában több mint 20 játékos szerepel állandóan több helyről, de a gyerekek bebizonyították tudnak együtt játszani futballozni, mert a képzés az edzések minden egyes alapítványi csoportnál ugyanazok egymásra épülnek.