Kövess Facebookon!

Támogatóink

pick 

AXIÁL
Aranykalász

Érsekcsanád

Vaskút

Bácsbokod

Szeremle

 Kézmű

Palesz

Makra Róbert e.v.

Marathon Sport

Navigáció

Bejelentkezés

Baja

Kövess Facebook oldalunkon!

Legfrissebb híreinket, fotóinkat ezentúl Facebook oldalunkon tekinthetik meg.

LUA Baja focitábor

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány szervezésében és szakmai irányításával 2016.06.20.-tól 2016.06.24.-ig gyermek labdarúgó tábort szervezett, ahol közel 100 gyermek rúgta a bőrt, és gyakorolta a labdarúgást a korosztályoknak megfelelő gyakorlatokkal és feladatokkal. A táborban a gyerekek éves lebontásban külön csoportokban edzettek, az U7-es korosztálytól az U15-ös korosztályokig. A nagy létszám miatt a táborban négy helyszínen folytak az edzések. Az U14, U15-ös korosztályok a Petőfi-szigeti Rónai Sándor műfüves pályán edzettek, ide a gyerekeket busz szállította. Az U10, U11, U12, U13-as korosztályok a Vasvári Pál utcai nagy füves pályán gyakoroltak, az U7, U8, és az U9-es gyerekek a Bence István műfüves csarnokban, illetve a Márton Kft műfüves pályáján rúgták a bőrt. A délelőtti program során a gyerekek fejlesztő hatású edzéseken vettek részt, ahol a gyorsaság, a mozgékonyság, az ügyesség és a labdás technika gyakorlatok fejlesztésén volt a hangsúly, illetve kisjátékokat mérkőzéshelyzeteket gyakoroltak.  A délelőtti edzések végén core izom erősítő stabilizációs gyakorlatokat végeztek Bosu Pro eszközök segítségével. Az ebéd és a pihenő után a gyerekeknek a délutáni programban egymás elleni mérkőzésjátékok, focimeccsek szerepeltek, ahol a délelőtt folyamán gyakorolt és tanult feladatokat mérkőzéshelyzeteket, focimeccsek közben kellett gyakorolni. A focitábor szakmai munkáját több vidéki edzőkolléga is segítette. Miskei Attila a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest megyei régiós U12, U13, U14-es válogatott szövetségi edzője, a Budaörs NB2-es felnőtt csapat vezetőedzője. Turi Zoltán az NB3-as ESMTK vezetőedzője, Zsemberi Imre kapusedző, Herceg Ferenc a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun megyei instruktora, és Orbán Tamás edzőkolléga. A gyerekek a nagy meleg ellenére nagyon ügyesen dolgoztak, és kiválóan hajtották végre a feladatok. Az edzések remek hangulatban zajlottak, a kis focisták nagyon élvezték az új feladatokat, és az új gyakorlatokat. Pénteken a nagy hőség miatt a gyerekek a focitábor utolsó napját Dávodon a fürdőben töltötték, ahol fürdés, csúszdázás, úszás és strandfoci szerepelt a programban. A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány nevében minden kis focistának szeretnénk megköszönni az egész héten nyújtott kiváló teljesítményt, és az edzőkollegáknak az odaadó lelkiismeretes felkészült naprakész munkát.

Közös edzések Baján

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány U13-as, U14-es, és U16-os korosztályok focistái a 2015/16-os bajnokságok őszi szezonjának befejezésével nem álltak le a munkával, hanem a hétközi edzések mellett 2015.11.21.-től egészen 2015.12.19.-ig minden szombaton közös edzéseken vettek részt. Az edzések minden szombaton délelőtt 9 órától – 12 óráig tartottak Baján, a Bence István műfüves csarnokban. A közös edzéseken alapítványunk vaskúti, bajai, bácsbokodi, és szeremlei  csoportjaiban focizó ügyesebb gyerekei vettek részt. A vidéki gyerekeket a közös edzésekre busszal szállították, és a nagy légyszám miatt két csoportban dolgoztak 9 órától  - 10.30-ig, és 10.30-tól-12 óráig. Az edzéseken a gyerekek munkáját Goretich Krisztián szakmai és utánpótlás vezető irányítása mellett, Csipak Kornél, Kurucz János, Szöllősi Viktor és Goretich Gábor edzőkollégák segítették. A szombati közös edzések egyik fő célja, hogy az ügyesebb gyerekek egymás között is tudjanak edzeni, a másik fő célja a fejlesztő hatású edzéseken volt. Ezeken az edzéseken a gyerekek a korosztályoknak, és a korosztályos képzésnek megfelelő gyorsaságot, és állóképességet fejlesztő hatású gyakorlatokat végeztek. Az edzések végén persze az egymás elleni játék sem maradhatott el, amit a gyerekek a fáradság ellenére nagyon élveztek.

LUA Baja U13-as játékosok a megyei válogatón

A  Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága által szervezet U13 megyei válogatón, a Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítványt az U13-as korosztályból három labdarúgónk képviselte. A Kecskeméten megrendezett kiválasztó tornán Vincze Péter, Barth Milán, és Csiki Noel labdarúgók képviselték alapítványunkat. Csiki Noel bekerült az U13-as megyei válogatottba, és meghívást kapott az őszi szünetben megrendezésre kerülő edzőtáborba. Vincze Péter, és Barth Milán bekerült a vésztartalékok közé, betegségek és sérülések esetén rájuk is számítanak.

Gratulálunk, és sok sikert kívánunk nekik! 

LUA-Baja U14

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány egyik szakmai törekvése az volt, hogy a vidéken kialakított egyesületi Bozsik tornákon versenyeztetett csapatok ügyesebb, tehetségesebb gyerekei ne csak az U13-as tornákon versenyezzenek, hanem a plusz mérkőzések által a Bács-Kiskun megyei U14-es bajnokságban is játszanak. Illetve azok a gyerekek akik még nem játszanak a megyei U17-es bajnokságokban versenyezni tudjanak, és játéklehetőséghez jussanak. Így tudnak a bátmonostori, bajaszentistváni, vaskúti, és a bácsbokodi  gyerekek az U14-es megyei bajnokságban együtt játszani. Az U14-es bajnokság mérkőzései nagyon jól szolgálják a gyerekek fejlődését, a mérkőzések átmenetet képeznek a gyerekeknek a csökkentet nagypályáról a nagypályás futballba való átálláshoz. Ezeken a mérkőzésen a gyerekek az edzéseken elsajátított megtanult dolgokat  mérkőzéshelyzeteket, játék közben tudják gyakorolni alkalmazni. A mérkőzéseken a játék nagyon változó, gyorsan tudnak a csapatok támadásból védekezésbe,  védekezésből támadásba átmenni, illetve nagyon sok a labdaváltások pillanata. Ezek a változó játékhelyzetek, illetve labdavesztés utáni rögtön visszatámadás amit megkövetelünk a gyerekektől remélhetőleg jól szolgálják a gyerekek folyamatos fejlődését. Mert ezek által  a gyerekeket nem védekezni hanem labdát szerezni, és futballozni tanítjuk meg. Az edzéseken nagyon sok játék és mérkőzéshelyzetet tanulnak és gyakorolnak a gyerekek, amik állandó döntések elé állítják őket. Ezeket a helyzeteket már mérkőzéseken kell jól alkalmazniuk megoldaniuk, folyamatosan jó döntéseket kell hozniuk. A LUA-Baja U14-es csapatában több mint 20 játékos szerepel állandóan több helyről, de a gyerekek bebizonyították tudnak együtt játszani futballozni, mert a képzés az edzések minden egyes alapítványi csoportnál ugyanazok egymásra épülnek.