Kövess Facebookon!

 

 

 

 

Támogatóink

pick 

AXIÁL
Aranykalász

Érsekcsanád

Vaskút

Bácsbokod

Szeremle

 Kézmű

Palesz

Makra Róbert e.v.

Marathon Sport

Navigáció

Bejelentkezés

Baja

LUA Baja focitábor

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány szervezésében és szakmai irányításával 2016.06.20.-tól 2016.06.24.-ig gyermek labdarúgó tábort szervezett, ahol közel 100 gyermek rúgta a bőrt, és gyakorolta a labdarúgást a korosztályoknak megfelelő gyakorlatokkal és feladatokkal. A táborban a gyerekek éves lebontásban külön csoportokban edzettek, az U7-es korosztálytól az U15-ös korosztályokig. A nagy létszám miatt a táborban négy helyszínen folytak az edzések. Az U14, U15-ös korosztályok a Petőfi-szigeti Rónai Sándor műfüves pályán edzettek, ide a gyerekeket busz szállította. Az U10, U11, U12, U13-as korosztályok a Vasvári Pál utcai nagy füves pályán gyakoroltak, az U7, U8, és az U9-es gyerekek a Bence István műfüves csarnokban, illetve a Márton Kft műfüves pályáján rúgták a bőrt. A délelőtti program során a gyerekek fejlesztő hatású edzéseken vettek részt, ahol a gyorsaság, a mozgékonyság, az ügyesség és a labdás technika gyakorlatok fejlesztésén volt a hangsúly, illetve kisjátékokat mérkőzéshelyzeteket gyakoroltak.  A délelőtti edzések végén core izom erősítő stabilizációs gyakorlatokat végeztek Bosu Pro eszközök segítségével. Az ebéd és a pihenő után a gyerekeknek a délutáni programban egymás elleni mérkőzésjátékok, focimeccsek szerepeltek, ahol a délelőtt folyamán gyakorolt és tanult feladatokat mérkőzéshelyzeteket, focimeccsek közben kellett gyakorolni. A focitábor szakmai munkáját több vidéki edzőkolléga is segítette. Miskei Attila a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest megyei régiós U12, U13, U14-es válogatott szövetségi edzője, a Budaörs NB2-es felnőtt csapat vezetőedzője. Turi Zoltán az NB3-as ESMTK vezetőedzője, Zsemberi Imre kapusedző, Herceg Ferenc a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun megyei instruktora, és Orbán Tamás edzőkolléga. A gyerekek a nagy meleg ellenére nagyon ügyesen dolgoztak, és kiválóan hajtották végre a feladatok. Az edzések remek hangulatban zajlottak, a kis focisták nagyon élvezték az új feladatokat, és az új gyakorlatokat. Pénteken a nagy hőség miatt a gyerekek a focitábor utolsó napját Dávodon a fürdőben töltötték, ahol fürdés, csúszdázás, úszás és strandfoci szerepelt a programban. A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány nevében minden kis focistának szeretnénk megköszönni az egész héten nyújtott kiváló teljesítményt, és az edzőkollegáknak az odaadó lelkiismeretes felkészült naprakész munkát.

Közös edzések Baján

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány U13-as, U14-es, és U16-os korosztályok focistái a 2015/16-os bajnokságok őszi szezonjának befejezésével nem álltak le a munkával, hanem a hétközi edzések mellett 2015.11.21.-től egészen 2015.12.19.-ig minden szombaton közös edzéseken vettek részt. Az edzések minden szombaton délelőtt 9 órától – 12 óráig tartottak Baján, a Bence István műfüves csarnokban. A közös edzéseken alapítványunk vaskúti, bajai, bácsbokodi, és szeremlei  csoportjaiban focizó ügyesebb gyerekei vettek részt. A vidéki gyerekeket a közös edzésekre busszal szállították, és a nagy légyszám miatt két csoportban dolgoztak 9 órától  - 10.30-ig, és 10.30-tól-12 óráig. Az edzéseken a gyerekek munkáját Goretich Krisztián szakmai és utánpótlás vezető irányítása mellett, Csipak Kornél, Kurucz János, Szöllősi Viktor és Goretich Gábor edzőkollégák segítették. A szombati közös edzések egyik fő célja, hogy az ügyesebb gyerekek egymás között is tudjanak edzeni, a másik fő célja a fejlesztő hatású edzéseken volt. Ezeken az edzéseken a gyerekek a korosztályoknak, és a korosztályos képzésnek megfelelő gyorsaságot, és állóképességet fejlesztő hatású gyakorlatokat végeztek. Az edzések végén persze az egymás elleni játék sem maradhatott el, amit a gyerekek a fáradság ellenére nagyon élveztek.

LUA Baja U13-as játékosok a megyei válogatón

A  Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága által szervezet U13 megyei válogatón, a Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítványt az U13-as korosztályból három labdarúgónk képviselte. A Kecskeméten megrendezett kiválasztó tornán Vincze Péter, Barth Milán, és Csiki Noel labdarúgók képviselték alapítványunkat. Csiki Noel bekerült az U13-as megyei válogatottba, és meghívást kapott az őszi szünetben megrendezésre kerülő edzőtáborba. Vincze Péter, és Barth Milán bekerült a vésztartalékok közé, betegségek és sérülések esetén rájuk is számítanak.

Gratulálunk, és sok sikert kívánunk nekik! 

LUA-Baja U14

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány egyik szakmai törekvése az volt, hogy a vidéken kialakított egyesületi Bozsik tornákon versenyeztetett csapatok ügyesebb, tehetségesebb gyerekei ne csak az U13-as tornákon versenyezzenek, hanem a plusz mérkőzések által a Bács-Kiskun megyei U14-es bajnokságban is játszanak. Illetve azok a gyerekek akik még nem játszanak a megyei U17-es bajnokságokban versenyezni tudjanak, és játéklehetőséghez jussanak. Így tudnak a bátmonostori, bajaszentistváni, vaskúti, és a bácsbokodi  gyerekek az U14-es megyei bajnokságban együtt játszani. Az U14-es bajnokság mérkőzései nagyon jól szolgálják a gyerekek fejlődését, a mérkőzések átmenetet képeznek a gyerekeknek a csökkentet nagypályáról a nagypályás futballba való átálláshoz. Ezeken a mérkőzésen a gyerekek az edzéseken elsajátított megtanult dolgokat  mérkőzéshelyzeteket, játék közben tudják gyakorolni alkalmazni. A mérkőzéseken a játék nagyon változó, gyorsan tudnak a csapatok támadásból védekezésbe,  védekezésből támadásba átmenni, illetve nagyon sok a labdaváltások pillanata. Ezek a változó játékhelyzetek, illetve labdavesztés utáni rögtön visszatámadás amit megkövetelünk a gyerekektől remélhetőleg jól szolgálják a gyerekek folyamatos fejlődését. Mert ezek által  a gyerekeket nem védekezni hanem labdát szerezni, és futballozni tanítjuk meg. Az edzéseken nagyon sok játék és mérkőzéshelyzetet tanulnak és gyakorolnak a gyerekek, amik állandó döntések elé állítják őket. Ezeket a helyzeteket már mérkőzéseken kell jól alkalmazniuk megoldaniuk, folyamatosan jó döntéseket kell hozniuk. A LUA-Baja U14-es csapatában több mint 20 játékos szerepel állandóan több helyről, de a gyerekek bebizonyították tudnak együtt játszani futballozni, mert a képzés az edzések minden egyes alapítványi csoportnál ugyanazok egymásra épülnek.