Kövess Facebookon!

Támogatóink

pick 

AXIÁL
Aranykalász

Érsekcsanád

Vaskút

Bácsbokod

Szeremle

 Kézmű

Palesz

Makra Róbert e.v.

Marathon Sport

Navigáció

Bejelentkezés

U14

U14-es megyei döntő

A Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésével Bács-Kiskun megyében is megrendezték a három U14-es bajnokcsapatcsapat közös döntőjét. A döntőre 2016.06.05.-én Kiskőrösön került sor, ahol a Kiskunfélegyháza, a Kiskörös, és LUA Baja U14-es csapatai találkoztak. A Bajnokcsapatok döntőjében minden csapat játszott egymás ellen, körmérkőzések döntöttek az első hely sorsáról. A tornát a Kiskunfélegyháza nyerte, a 2. helyet a Kiskörös szerezte meg, és a 3. helyen a LUA Baja csapata végzett. A csapat tagjai: Nádai Gergő, Gyulánszki József Brendon, Taub Dániel, Barth Milán, Kvala Krisztián, Szilasi Richárd, Jarmaczki Bálint, Csiki Noel, Fercsák József, Csibi Benjámin, Lóki Tamás, Nagy Szabolcs, Mészáros Ákos, Kiss Ákos, Marusa Balázs, Novák Balázs, Szilasi Levente. Edzők: Kurucz János, Pető Ferenc, Csipak Kornél, Szöllősi Viktor. Szakmai és utánpótlás vezető: Goretich Krisztián. Szép volt fiúk! Hajrá LUA Baja!

U14 –es Bajnokcsapat!

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány LUA Baja  U14-es „A” csapata, hétvégi teljesítményének köszönhetően bebiztosította a Bács-Kiskun megyei U14-es bajnokság Déli csoport bajnoki címét, és a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül megnyerte a Déli csoport  U14-es bajnokságát. Hétvégén Vaskúton megrendezett vasárnapi rangadón, a LUA Baja „A” csapata a tabella második helyen tanyázó Érsekcsanád csapatát fogadta, és magabiztos 10-0 arányú győzelmet aratott.

A Bács-Kiskun megyei U14-es bajnokság Déli csoport fordulóinak eredményei:

10. forduló: Kunbajai SE – LUA Baja „A”  2 – 6,                   LUA Baja „B” – Kelebiai KNSK  6 – 2,

11. forduló: LUA Baja „A” – HÍD SC  7 – 3,                             Érsekcsanádi KSKE – LUA Baja „B”  2 – 0,

12. forduló: Sükösdi SC – LUA Baja „A”  0 – 9,                     LUA Baja „B” – Tompai SE  3 – 0,

13. forduló: Tompai SE – LUA Baja „A”  0 – 8,                      LUA Baja „B” – Bácsalmási PVSE  3 – 0,

14. forduló: LUA Baja „A” – Mélykúti SE  6 – 1,                   Kunbajai SE – LUA Baja „B” 0 – 5,

15. forduló: Kelebiai KNSK – LUA Baja „A”  2 – 3,               LUA Baja „B” -  HÍD SC  1 - 1,

16. forduló: LUA Baja „A” – Érsekcsanádi KSKE  10 – 0,   Sükösdi SC – LUA Baja „B”  1 – 4 ,

Tabella: http://adatbank.mlsz.hu/foprog.asp?menu=p01_0001

Gratulálunk minden U14-es „A” és „B” csapatban játszó játékosnak. Szép volt fiúk! Hajrá LUA Baja!

U14-es csapataink is a pályán

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány U14-es csapatainak  2016.03.26.-án szombaton és 27-én vasárnap folytatódtak a 2015/16-os U14-es bajnokság küzdelmei. A LUA Baja ’A’ csapata az élről várta a bajnoki pontvadászat küzdelmeit, a LUA Baja ’B’ csapata a hatodik helyről várta a tavaszi rajtot. Mind a két csapatunk magabiztos győzelmet aratott. A LUA Baja ’B’ csapata szombaton Kunbaján játszott, és három ponttal tért haza. Vasárnap a LUA Baja ’A’ csapata Vaskúton fogadta a Kelebia U14-es csapatát, és tartotta otthon a három bajnoki pontot. Az elmúlt hétvégén nem csak az U14-es csapataink léptek pályára, hanem az U16-os és U19-es csapatainknak is rendeztek bajnoki fordulót.

Eredmények:
U14-es bajnokság:
Kunbaja – LUA Baja B 2 – 6

                              LUA Baja A – Kelebia 6 – 2

U16-os bajnokság: Hajós – LUA Baja-Bácsbokod 1 – 1

U19-es bajnokság: LUA Bajaszentistván – Mélykút 2 – 2

                               Bácsborsód – LUA Szeremle 0 – 5 

U14-es bajnokság eredményei

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány a 2015/16-os bajnoki évben a gyerekek létszáma, és a gyerekek folyamatos fejlődése miatt két U14-es csapatot indított az idei Bács-kiskun megyei bajnokságban. A LUA Baja A csapatában a 2002-ben született gyerekek, a LUA Baja B csapatában a 2003-2004-ben született gyerekek játszanak. Mindkét csapatban játszó gyerekek megérdemlik a dicséretet, mert ügyesen, jól, és olykor nagyokat küzdve mindent megtesznek a győzelem érdekében, mert mindig a győzelemre játszanak. Ez viszont nem mindig párosul győzelemmel, olykor vesztesen kell elhagyniuk a pályát.

LUA Baja A csapatának az eredményei:
LUA Baja A - Kunbajai SE  10 - 1
Híd SC - LUA Baja A  2 - 5
LUA Baja A - Sükösdi SC  15 - 0
LUA Baja A - Tompai SE  8 - 1
Mélykúti SE - LUA  Baja A  0 - 9
LUA Baja A - Kelebiai KNSK  5 - 2
Érsekcsanádi KSKE - LUA Baja A  1 - 4

LUA Baja B csapatának az eredményei: 
Kelebiai KNSK - LUA Baja B  7 -2
LUA Baja B - Érsekcsanádi KSKE  2 - 6
Tompai SE - LUA Baja B  2 - 4
Bácsalmási PVSE - LUA Baja B  7 - 0
LUA Baja B - Kunbajai SE  2 - 1
Híd SC - LUA Baja B  4 -2 
LUA Baja B - Sükösdi SC  10 - 0

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány nevében minden egyes játékost külön dicséret illeti.

Goretich Krisztián
/ Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány szakmai igazgató /

Elkezdődött az U14-es bajnokság

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány U14-es korosztályainak is elkezdődött a 2015/16-os szezon pontvadászata. Alapítványunk ebben az évben a Bács-Kiskun megyei bajnokság déli csoportjában két U14-es csapatot indított. A LUA Baja A csapatában csak a 2002-ben született gyerekek szerepelnek, nekik csak ebben a korosztályban van lehetőségük versenyezni. A LUA Baja B csapatában csak a 2003-2004-ben született gyerekek játszanak, és ebben a korosztályban az ügyesebb gyerekek az egyesületi U13-as Bozsik mérkőzések mellett az U14-es bajnokságban is játszanak. A két csapat indításának a célja az volt, hogy a gyerekek fejlődésük szempontjából minél több mérkőzésen tudják gyakorolni az edzéseken megszerzett tudást. Valamint a jövőre nagypályás bajnokságban szereplő 2002-es korosztály gyerekeit együtt tartani, labdarúgó tudásukat folyamatosan fejleszteni, és fokozatos átmentett képezni a nagypályás labdarúgáshoz. A LUA Baja U14-es csapataiban a Baja környéki csoportokban / Vaskút, Bácsbokod, Szeremle, Bajaszentistván, Dunafalva, Bátmonostor / focizó ügyesebb gyerekek közösen szerepelnek.

LUA-Baja U14

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány egyik szakmai törekvése az volt, hogy a vidéken kialakított egyesületi Bozsik tornákon versenyeztetett csapatok ügyesebb, tehetségesebb gyerekei ne csak az U13-as tornákon versenyezzenek, hanem a plusz mérkőzések által a Bács-Kiskun megyei U14-es bajnokságban is játszanak. Illetve azok a gyerekek akik még nem játszanak a megyei U17-es bajnokságokban versenyezni tudjanak, és játéklehetőséghez jussanak. Így tudnak a bátmonostori, bajaszentistváni, vaskúti, és a bácsbokodi  gyerekek az U14-es megyei bajnokságban együtt játszani. Az U14-es bajnokság mérkőzései nagyon jól szolgálják a gyerekek fejlődését, a mérkőzések átmenetet képeznek a gyerekeknek a csökkentet nagypályáról a nagypályás futballba való átálláshoz. Ezeken a mérkőzésen a gyerekek az edzéseken elsajátított megtanult dolgokat  mérkőzéshelyzeteket, játék közben tudják gyakorolni alkalmazni. A mérkőzéseken a játék nagyon változó, gyorsan tudnak a csapatok támadásból védekezésbe,  védekezésből támadásba átmenni, illetve nagyon sok a labdaváltások pillanata. Ezek a változó játékhelyzetek, illetve labdavesztés utáni rögtön visszatámadás amit megkövetelünk a gyerekektől remélhetőleg jól szolgálják a gyerekek folyamatos fejlődését. Mert ezek által  a gyerekeket nem védekezni hanem labdát szerezni, és futballozni tanítjuk meg. Az edzéseken nagyon sok játék és mérkőzéshelyzetet tanulnak és gyakorolnak a gyerekek, amik állandó döntések elé állítják őket. Ezeket a helyzeteket már mérkőzéseken kell jól alkalmazniuk megoldaniuk, folyamatosan jó döntéseket kell hozniuk. A LUA-Baja U14-es csapatában több mint 20 játékos szerepel állandóan több helyről, de a gyerekek bebizonyították tudnak együtt játszani futballozni, mert a képzés az edzések minden egyes alapítványi csoportnál ugyanazok egymásra épülnek.