Kövess Facebookon!

Támogatóink

pick 

AXIÁL
Aranykalász

Érsekcsanád

Vaskút

Bácsbokod

Szeremle

 Kézmű

Palesz

Makra Róbert e.v.

Marathon Sport

Navigáció

Bejelentkezés

emléktorna

Rónai Sándor Emléktorna és műfüves pálya átadó ünnepség

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány immár második alkalommal rendezte meg 2016.06.11.-én szombaton a Rónai Sándor Emléktornát. Az idei emléktorna alkalmával lett hivatalosan átadva a Petőfi-szigeti nagy műfüves pálya, ami Rónai Sándorról lett elnevezve. A műfüves nagy focipálya TAO pályázat segítségével, illetve a Baja város önkormányzatának és bajai vállalkozók támogatásával épült meg. A második alkalommal megrendezett emléktornán a résztvevő csapatok, és a korosztályok száma is bővült. Idén az U7, U9, U11, U13-as korosztályok mellett, már fiú U14-es és leány U15-ös korosztályok is versenyeztek az első helyért, összesen 25 csapat közel 300 gyerek focistája rúgta a bőrt. A torna küzdelmei két helyszínen zajlottak, az U7, U9, U11, U13-as csapatok a Vasvári Pál utcai sporttelepen, míg az U14 és U15-ös csapatok a Petőfi-szigeti a nagy műfüves pályán játszottak. Az idén megrendezett Rónai Sándor hagyományőrző emléktornát Baja Város Önkormányzata is támogatta. A gyerekeket az időjárás is a kegyeibe fogadta, mert szép idő és remekül előkészített pályák várták a csapatokat. Alapítványunk remek házigazdája volt a Rónai Sándor Emléktornának, a rengeteg érem serleg és különdíjak mellett, idén is megvendégelte a csapatokat. A gyerekek a nap folyamán ásványvizet, Rolly túró desszertet, pizzát és üdítőt kaptak. A torna zárására a Petőfi-szigeten került sor, ahol hivatalosan átadták a nagy műfüves focipályát, ami szombattól a Rónai Sándor nevét viseli. A pálya átadó ünnepségen, a Rónai Sándor Emléktorna zárásán, és a díjak átadásán: Zsigó Róbert Államtitkár Úr, Fercsák Róbert Polgármester Úr, Dunai Antal Olimpiai bajnok labdarúgó a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselője, Losonczi László a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun Megyei Igazgatója, Dancsa Bálint Sporttanácsnok, Bócsa Barnabás a Baja Marketing Kft vezetője, Rónai Balázs és Rónai Barbara Sanyi bácsi gyerekei, Nagy György a Labdarúgás Utánpótlásáért Elnöke, és Goretich Krisztián a Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány Szakmai vezetője vettek részt.

 

Szusza Kupa Lakatos István Emléktorna

Alapítványunk 2016.06.04.-én szombaton a Méhecskék SE Kalocsa meghívásának tett eleget, és elfogadta a Szusza Kupa Lakatos István Emléktornára történő meghívást. A hétvégi utánpótlás tornán a U7, U8, U9, és U11-es csapatokkal, több mint 40 gyermekkel vettünk részt. A gyerekek nagyon jól érezték magukat a Szusza Kupán, ügyesek és kreatívak voltak. Rengeteg szép cselt mutattak be, és sok szép gólt rúgtak. A tornán U9-es csapatunk a Kecskemét mögött a 2. helyet szerezte meg. A gyerekek közül Bergmann Péter U8-as, Salamon Ármin az U9-es, és Tamás Martin az U11-es játékosok tornaválogatottba is bekerültek.

Rónai Sándor Emléktorna: 2016.06.11.


Rónai Sándor Emléktorna: 2016.06.11.

1. Általános információk:

Rónai Sándor Emléktorna

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány a 2014/15-ös év lezárásaként 2015.06.20.-án szombaton utánpótlás gyermektornát rendezett Baján. A remekül sikerült tornával remélhetőleg méltó emléket, és megemlékezést tartottunk Rónai Sándor áldozatos és példamutató munkájáról. A színvonalas és jó mérkőzések viszont remekül szolgálták a Magyar gyermeklabdarúgás, és a gyerekek folyamatos fejlődését.

Az emléktornán négy korosztályban, egyszerre négy pályán folytak a focimeccsek, 16 csapat közel 200 labdarúgója kergette a labdát a Vasvári Pál  utcai sportpályákon. A Rónai Sándor Emléktornán részt vett a Budakeszi Labdarúgó Akadémia U9, U11, és U13-as, a Kecskeméti T.E. U9, és U13-as, a Bajai L.S.E U7, U9, U11, és U13-as, a Bácsalmás U7, U11-es, a Kinderball Baja U7-es, és a Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány U7, U9, U11, és U13-as csapatai. Alapítványunk a csapatok, és a gyerekek remek mérkőzéseit, cseleit, góljait egész napos vendéglátással köszönte meg. A mérkőzések alatt a gyerekek ásványvizet müzli szeletet, és szőlőcukrot kaptak az elhasznált energiák pótlására, a torna végén a gyerekek éhségük csillapítására, pizzát, üdítőt, és fagyit kaptak. A csapatok a torna végén a kupák, és a különdíjak átadása után remélhetőleg sok kedves örömteli pillanattal, és rengeteg élménnyel gazdagodva tértek haza. A tornán a különdíjakat, és a kupákat Rónai Sándor gyermekei Barbara és Balázs, és Sanyi bácsi unokái adták át.