Kövess Facebookon!

Támogatóink

pick 

AXIÁL
Aranykalász

Érsekcsanád

Vaskút

Bácsbokod

Szeremle

 Kézmű

Palesz

Makra Róbert e.v.

Marathon Sport

Navigáció

Bejelentkezés

u19

LUA Bajaszentistván U19

Ha az egész évet vesszük, akkor elmondható, hogy sokat fejlődtünk, mind egyénileg, mind csapatként.
Megállapítható, hogy az őszi szezon majdnem teljes egészében a játékosok és a csapat felépítéséről szólt. Az ősz második felében már láthatóak voltak a fejlődés jelei.
A téli felkészülés jól sikerült, amely sokban köszönhető a magas létszámú edzéslátogatottságnak, illetve hogy a megépülő nagy műfüves pályának is köszönhetően kiváló körülmények között volt lehetőség a tervezett munka elvégzésére!
Az ősz folyamán szerzett tapasztalatok és az elvégzett munka tavasszal már eredményekben is tükröződött.
Az ősszel megszerzett 7 ponthoz képest tavasszal már 23-at szereztünk, amely vitathatatlanul a fejlődés jele. Az összegyűjtött 30 pont a 12. helyre volt elegendő. Kiemelni egyénileg nem szeretnék senkit, a CSAPAT érdemel dicséretet! Mindenképpen előrelépés az U19-es csapat és a játékosok számára, hogy az U19-es csapatból sokan bemutatkoztak a Bajaszentistván felnőtt csapatában is.
Köszönöm a játékosoknak az elvégzett munkát, illetve az alapítványnak, hogy megteremtette a körülményeket (eszköz, helyszín, szakmai iránymutatás) egy minőségibb edzésmunka elvégzéséhez!

A csapat tagjai, akik az idény folyamán szerepeltek:
Kammermann Gellért, Kammermann Bertalan, Földvári Bálint, Stigmon Martin, Horváth Gábor, Fandák Márk, Szűcs Máté, Tóth-Pál Csanád, Dósai Zoltán, Abari Sándor, Bánfi Bence, Rózsa Levente, Manhalter Martin, Perjés Gergely, Perjés Botond, Kubatov Gergő, Soós Dávid, Nádai Bence, Taskovics Péter, Márki Krisztián, Vőneki Dominik, Vojnics-Kortnics Dávid, Wittner Gábor, Szabó Zoltán, Molnár Zoltán

U19-es bajnok a Szeremle!

A 2015/16-os Bács-Kiskun Megyei utánpótlás bajnokságban alapítványunknak két bajnoki címet sikerült begyűjtenie. Bajnokságot nyert a LUA Baja U14-es csapatunk, és a LUA Baja szeremlei csoportjának az U19-es csapata. Alapítványunk már több éve folyamatosan együtt dolgozik, irányítja felügyeli, és támogatja a szeremlei utánpótlás-nevelés munkáját. Idén a közös munka arannyá érett, és a Szeremle SK U19-es csapata megszerezte az első helyett. A bajnokcsapat tagjai: Juhász Dániel, Felső Zsombor, Farkas Dávid, Benke Erik, Tóth Bálint, Dudás Attila, Orsós Máté, Ditelján László, Feidt Tibor, Hegyi Dávid, Taskovics Tibor, Kovács Bálint Sándor, Benedek Zoltán, Könyves Zoltán, Tiringer Roland, Hornyák Erik, Markó Károly, Bölcskei Gábor, Varajti Patrik, Nagy Márió. Edző: Szombati József.

Az U19-es csapat szakmai munkáját alapítványunktól Goretich Gábor szakág vezető, és Goretich Krisztián alapítványunk szakmai vezetője segítette.

A 2015-ös őszi szezon értékelése az U16-os, és az U19-es korosztályoknál

A Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány nagypályás korosztályainál, és alapítványunk által támogatott csapatoknál nagy voltozások mentek végbe a nyári felkészülés alatt. Mert az új 2015/16-os bajnoki évben átszervezték az utánpótlás bajnokságokat, illetve sok játékos kiöregedett a korosztályából, vagy továbbtanulás miatt nem tudta továbbiakban vállalni a labdarúgást. Az új bajnoki évben U16-os, és U19-es csapatok versenyeztetését engedélyezte a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága megyénkben. Sokan kiöregedtek a korosztályokból így feljebb léptek az U19-es, vagy a felnőtt csapatokba, illetve Bácsbokodon a megye II-es felnőtt bajnokságból kiesett a bácskodi csapat. Így az új bajnoki évben a megye III-as bajnokságban egy fiatal bokodi születésű játékosokra épülő új csapat kialakítása kezdődött, ami sajnos az U19-es csapat ideiglenes megszűnéséhez vezetett. A bácsbokodi U19 csapat játékosainak nem kellett a labdarúgást abbahagyni, mert a játékosok egy része bekerült a helyi felnőtt csapatba, a többi játékos Bácsborsódon, Bajaszentistvánon, Szeremlén, Katymáron folytatta tovább a sportolást alapítványunk szakmai segítségével. Az ősz során voltak nehézségek, illetve nehezebb akadályok, melyeket a gyerekek ügyesen megoldottak. Sok ügyes, tehetséges fiatal játékos lehetőséget kapott Szeremlén, Bácsbokodon, és Bajaszentistvánon az ősz folyamán, hogy bemutatkozzon a helyi felnőtt csapatban, megméretesse magát a felnőtt megyei bajnokságok küzdelmeiben. Minden egyes csapatot, játékost dicséret illet az elvégzett munka végett, illetve a szeremlei U19-es csapatott mindenféleképpen ki kell emelni eredményessége miatt, hiszen őszi bajnokként várják a bajnokság tavaszi folytatását. 

Radics István a LUA Bajaszentistváni SK U19-es csapatának az edzője így értékelte az elmúlt időszakot. 

„ A csapat 50-60%-ka nagypályás labdarúgó tapasztalattal egyáltalán nem, illetve kis mértékben rendelkezett. A feladat adott volt: az újonnan érkezők, a tapasztalatlanok megfelelő szintre hozása (technikailag, taktikailag, erőnlétileg), beépítése a csapatba.

Az őszi szezon második felére az edzéseken elvégzett munkának és a mérkőzéseken szerzett tapasztalatoknak köszönhetően stabilizálódott gárda teljesítménye. Erőnlétileg utolérték magukat, az alaptechnikák elsajátításra kerültek és taktikailag is érettebbé váltak.

Az idősebb és tehetségesebb játékosok kettős játékengedéllyel rendelkeznek, melynek köszönhetően szerepelhetnek a Bajaszentistváni SK felnőtt csapatában. Többük szerepet kapott a Bács-Kiskun Megyei II. osztály déli csoportjának bajnoki, illetve a Bács-Kiskun Megyei Kupa mérkőzésein.

Kiemelném Stigmon Martin aki a lejátszott mérkőzések 90%-án a felnőtt csapatban szerepelt eredményesen, illetve Földvári Bálint, aki a mérkőzések során folyamatosan stabil teljesítményt nyújtva, a többiek előtt példaértékűen állt a mérkőzésekhez.

Az előbbiekben kiemelt két játékoson kívül mindenki dicséretet érdemel a megfelelő hozzáállás, a mérkőzéseken és edzéseken nyújtott részvétele és teljesítménye miatt. ”

Aladics Tamás a LUA Bácsbokodi SK U16-os csapat edzője értékelte saját csapata őszi teljesítményét.

 „ Felkészülési mérkőzéseken felemás teljesítmény nyújtottunk, volt amikor jól játszottunk, de volt, hogy rosszul. A bajnokságot két döntetlennel kezdtük, igaz mind a két mérkőzésben benne volt a győzelmi esély. Majd egy szoros mérkőzésen vereséget szenvedtünk, melyet három győzelem követett, amelyből a Jánoshalmi FC elleni eredményt és a mutatott jó játékot emelném ki. Ez után sajnos három vereséget szenvedtünk el. Az utolsó három mérkőzés lehetett volna jobb is, mint ahogy sikerült. A csapat hozzáállásával nem vagyok elégedett, ezen a tavaszi szezonban igyekszünk változtatni. Összességében a csapat teljesítménye elfogadható, bár állhatnánk sokkal előrébb is, mivel a csapat képes rá, több van bennük mint amit mutattak az ősz folyamán.”

 

U 19-es EB mérkőzéseken jártunk

Magyarország adott otthont 2014. júliusában megrendezésre kerülő U 19-es Európa-bajnokság döntőjének. A Magyar Labdarúgó Szövetségnek köszönhetően Baja és Baja környéki gyerekek elutazhattak Budapestre, a Szusza Ferenc Stadionba Magyarország – Ausztria, és Felcsútra Ausztria – Portugália mérkőzéseket megtekinteni. A kezdeményezésnek egyik célja, hogy a labdarúgó utánpótlásunkkal minél jobban megszerettessük a labdarúgást, és közelről megtekintsék, hogy hova lehet a labdarúgás által eljutni, és hol tart ma játékban Európa  utánpótlás labdarúgása. A két mérkőzésen a Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány szervezésében közel 300 gyerek nézhette meg a mérkőzéseket, és ezáltal rengeteg élménnyel gazdagodtak. Olyan tehetséges gyerekek jutottak el a mérkőzésekre, akik önerőből az MLSZ támogatása és alapítványunk szervezése nélkül  lehet, hogy nem jutottak volna el ilyen helyszínekre, és mérkőzésekre. A gyerekek nagyon jól érezték magukat a focimeccseken, és még mindig látszik, hogy nagyon sok gyerek szereti a labdarúgást, ezért nekünk is sokat kell érte tenni, hogy labdarúgásunk felemelkedjen és minél több tehetséges gyerek érje el célját.

U 19-es Ifjúsági Teremlabdarúgó Kupa

A hétvégén a bácsbokodi sportcsarnokban került megrendezésre az U 19-es Ifjúsági  Teremlabdarúgó Kupa. A Bácsbokodi Baráti kör és a Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány közös szervezésében. A hosszúra nyúló téli felkészülési időszakban a torna egy kis felüdülést jelentett a gyerekeknek. Ahol nem az eredmény számított, hanem hogy mindenki játsszon, és jól érezze magát. És ezeken a tornákon ki lehet szűrni a tehetséges  gyerekeket, akiket fejlődésük érdekében magasabb osztályú klubokhoz lehet irányítani. A megmérettetések jó hangulatban teltek, a mérkőzések során izgalmas és szoros eredmények születtek, és ez a torna is a gyerekek fejlődését szolgálta.