Kövess Facebookon!

Támogatóink

pick 

AXIÁL
Aranykalász

Érsekcsanád

Vaskút

Bácsbokod

Szeremle

 Kézmű

Palesz

Makra Róbert e.v.

Marathon Sport

Navigáció

Bejelentkezés

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/var/www/makrobit/data/www/labdarugasupalapitvanybaja.hu/includes/menu.inc 2405 sor).

Őszi értékelés - U13 NB1 Dél-kelet

A 2018/19-es év őszi szezonjában a csapatnak nagy kihívással kellett szembe néznie, egyrészt át kellett állni a nagypályás játékra, másrészt helyt kellett állnia az NB I Dél-keleti csoportjában, harmadrészt csapattá kellett kovácsolni a különböző helyről érkező, eltérő érettségű, fejlettségű és tudású gyerekeket. E mellett játékosok szerepeltetésével segíteni kellett az U 14-es korosztályokat is, valamint játék lehetőséget kellett biztosítani az arra érett U 12-es játékosoknak is. A fókuszban tehát nem elsősorban az eredmény, hanem a játékosok egyéni fejlődése állt, az hogy a tanulási folyamatnak ebben a szakaszában minden lehetséges ingerrel segítsük játékossá válásukat, hogy mindent megkapjanak a korosztálynak megfelelő képzésből. 

A felkészülést, közösen az U12-es kerettel, augusztus 6-án kezdtük meg először heti 3, majd heti 4 edzéssel, hétfő, kedd, szerda, pénteki ritmusban.

A célkitűzéseket jórészt sikerült megvalósítani, az edzések változatosak megfelelő intenzitásúak, jó hangulatúak voltak, a gyerekek fegyelmezetten nagy lelkesedéssel végezték a faladatokat.  Az edzések látogatottsága az ősz első felében jobb volt, később már voltak hiányosságok. Az induló keretből menet közben többen is abbahagyták a játékot, illetve edzésen és mérkőzésen is sok volt a hiányzó sérülés, betegség, iskolai elfoglaltság, családi és egyéb programok miatt.

A 13 csapatos bajnokságban jelenleg a 9. helyen állunk, 12 mérkőzésből 3 győzelemmel és 9 vereséggel, 13 rúgott és 44 kapott góllal. A játékosok nagy fejlődésen mentek keresztül egyénileg, és csapatként is. Egyre jobban működik a csapatmunka, a csapatrészek közötti összhang.  Egyre magabiztosabbak a labdakihozatalaink, a labdabirtoklásunk, jól működnek a visszatámadásaink, elsősorban a támadó harmadban, sokszor adódott ebből gólszerzési lehetőségünk.  Mindenképpen fejlődnünk kell agresszivitásban, a párharcokban, labdabirtoklásban, és a védekezésből a támadásba való átmenet gyorsaságában. A játékban kezdetben nehezebben birkóztunk meg azokkal a csapatokkal, amelyekben főleg akcelerált gyerekek játszottak, ezen később sikerült javítanunk. A bajnokságból kevés kivételtől eltekintve kiemelkednek az akadémiák csapatai.

Nem várt pozitívum, hogy gyerekeink mennyire erősekké váltak mentálisan, képesek vert helyzetből is felállni, egymásért küzdeni az utolsó pillanatig. Többször is előfordult, hogy a legjobb teljesítményt nagyon erős ellenféllel szemben nyújtottuk, olyankor, amikor a győzelemre nem volt reális esély. A szezon második felére már felvette a csapat azt a ritmust, amit ebben az osztályban nyújtani kell.  További siker, hogy kilenc játékossal is tudtuk segíteni az U 14-es csapatokat: Szöböllődi Gergő, Szűcs Bence, Nagy Olivér, Takács Kristóf,  Hodován Márk, Csordás Botond, Holka Bence, Kiri Gergő és Kincse Levente is bemutatkozhatott az eggyel nagyobb korosztályban. Az U12-es keretből, Juhász Balázs, Kosztolányi András és Koller Dominik személyében hárman is játéklehetőséghez jutottak csapatunkban, mindannyian nagyon jól helytálltak, gyorsan beilleszkedtek és hozzá tudtak tenni a csapatjátékához.

Összességében, elégedettek lehetünk a gyerekek első félévi teljesítményével, fejlődésével, a csapat és a játékosok teljesítő képessége, tudása folyamatosan nő, még ha ez eredményekben nem is mindig tükröződik. Nagyon fejlesztő hatású, hogy hétről-hétre ilyen ellenfelek ellen, ilyen intenzitású mérkőzéseken edződnek játékosaink.

Keret: Szöböllődi Gergő, Szűcs Bence, Nagy Olivér, Takács Kristóf, Hodován Márk, Csordás Botond, Holka Bence, Matos Máté, Kiri Gergő, Horváth Márk, Müller Dániel, Kincse Levente, Égi Barbara, Kovács Eduárdo, Barabás Áron, Terdik Zalán, Nehr Tamás, Kenyeres Kenéz.

Gratulálok a csapatnak! Hajrá LUA Baja!