Vereség az éllovas otthonában - U13 NB 1. Dél-kelet

Az ötödik fordulóban az eddig veretlen éllovas Békéscsaba Labdarúgó Akadémia otthonában vendégeskedtünk, aki az eddigiek alapján magasan kiemelkedik a mezőnyből. A sok hiányzó miatt szűk kerettel vágtunk neki a küzdelemnek, és egy figyelmetlenségünket kihasználva már a második percben vezetést szerzett a hazai gárda. Erre egy kitűnő csapatmunkát követően, Müller Dani révén gyorsan válaszoltunk.

Az idő múlásával egyre inkább átvette a játék irányítását a hazai csapat, és még az első félidőben kaptunk két gólt, így 3-1-gyel fordultunk. A második játékrészben már jelentkeztek a fáradság tünetei, ezért hatékonyabbá vált a csabaiak gyors, agresszív, tudatos játéka, kidomborodott tudásbeli fölényük, és nem volt ellenszerünk akcelerált támadóikkal szemben sem, így alakult ki a 9-1-es végeredmény. Ezen a találkozón jó lehetőség adódott arra, hogy gyakoroljuk a védekezés különböző elemeit, elsősorban az együttes védekezést, a tolódást, az átlövések blokkolását, és a támadók időben való felvételét. Nagy öröm volt látni a gyerekek megalkuvást nem ismerő, lelkes játékát, küzdőszellemét, hogy egy pillanatra sem adták fel. Az utolsó percig egymást segítve, minden tőlük telhetőt megtettek, egyszerűen nem volt hajlandó lelkileg megtörni a csapat, még ilyen nyomás ellenében sem. Jól jelzi ezt, hogy az utolsó tíz percben már nem kaptunk gólt, és kapusunk, Szöböllődi Gergő még büntetőt is hárított. Büszkék lehetünk arra is, hogy eddigi három kapott góljukból egyet mi lőttünk ellenfelünknek Ez az a mentális alap, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a csapat mérkőzésről mérkőzésre jól láthatóan fejlődik. Gratulálok a csapatnak!

A mérkőzés egyik legjobbja Szöböllődi Gergő:

"Nehéz mérkőzés volt, sok dolgom volt, voltak hibáink, de a labdakihozatalok elég jól sikerültek. Örülök, hogy sikerült a tizenegyest kivédenem, és sokszor nehéz helyzetben tudtam hárítani!"