VII. Szesztrienka Kupa

Az idén is nagy sikerrel rendeztük meg a Vaskúti Diáksport Egyesület és a Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány Baja közös szervezésében, rendezésében a Szesztrienka József Labdarúgó Tornát. A már hetedik alkalommal megrendezett tornán a már megszokott négy fiú korcsoporton túl az idén másodszor a lányok is rúgták a labdát a vaskúti sportcsarnokban. A tornasorozat résztvevő iskolái a Szent László, Újváros, Szentistván, Nagybaracska, Bácsbokod, Bácsborsód, Kiscsávoly és Vaskút. A torna egyik célja, a téli időszakban a versenyzési lehetőségen túl, a labdarúgó tehetségek felkutatása, és sportegyesületekbe való irányítása, a Magyar labdarúgás és a gyermeklabdarúgás fejlesztése népszerűsítése.
A verseny díjazása is megújult az elmúlt évben. Az I. és II. korcsoportos tornáról minden gyermek aranyéremmel a nyakában térhetett haza. A nagyobbaknál az első három csapat érem díjazásban részesült. Ezen kívül különdíjak átadására is sor került. Nagy örömünkre szolgált, hogy az egyik tornán a díjakat Szesztrienka József tanár úr személyesen adta át.
A vaskúti gyerekek nagyon szép eredményeket értek el. A nagyok mind a három korcsoportban a II. helyen végeztek.
A négy héten keresztül tartó tornasorozaton közel 200 gyerek rúgta a labdát. A mérkőzések szüneteiben zsíros kenyérrel és üdítővel frissíthettek, majd a napok végén elégedetten távoztak a megnyert érmekkel, kupákkal és különdíjakkal.
A tornát támogatta a „Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány Baja”, Rozmanitzné Csonka Ágnes, az „Ancsi Vegyesbolt”, valamint a Vaskúti DSE.